Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Φαντασία στα ύψη.

Η δημιουργικότητα και η φαντασία στο αποκορύφωμά της, στην πρόταση αμερικανικού αρχιτεκτονικού γραφείου στην κυβέρνηση της Ισλανδίας, για τοποθέτηση πυλώνων υψηλής τάσης με ανθρώπινη μορφή, σε διάφορες στάσεις.

Η δημιουργική πρόταση του αμερικανικού αρχιτεκτονικού γραφείου Choi + Shine, να τοποθετήσει στην Ισλανδία πυλώνες με ανθρώπινη μορφή μετατρέποντας μια αδιάφορη οπτικά δημιουργία σε έργο τέχνης το έκανε να κερδίσει βραβείο αρχιτεκτονικής.

Η πρόταση με το κωδικό όνομα "η Γη των γιγάντων", περιλαμβάνει την τοποθέτηση ηλεκτρικών πυλώνων που θα έχουν ανθρώπινη μορφή σε διάφορες στάσεις δείχνοντας τη διάθεσή τους ανάλογα με το περιβάλλον που θα πλαισιώσουν.



Όπως ανέφεραν οι αρχιτέκτονες, που βρίσκονται πίσω από το project, οι ανθρωποειδείς πυλώνες θα είναι ισχυροί και σεμνοί και θα αποτελέσουν μια σύγχρονη προσέγγιση πάνω στα αρχαία αγάλματα της νήσου του Πάσχα.

Σύμφωνα με ανάλογες προτάσεις που κατατέθηκαν σε ηλεκτρική εταιρεία της Ισλανδίας, οι πυλώνες θα έχουν περίπου 40 μέτρα ύψος και θα κατασκευαστούν από μέταλλο, γυαλί και τσιμέντο.

Μάλιστα, παρά την εντυπωσιακή τους όψη το κόστος θα είναι ιδιαιτέρως χαμηλό. Όπως ανέφερε η εταιρεία, οι πυλώνες αυτοί θα γίνουν σημαντικά μνημεία στη περιοχή, καθώς η αρχιτεκτονική τους θα τους δώσει μια διαφορετική αισθητική πέραν της τυπικής λειτουργικής κατασκευής τους.

Έτσι, η Γη των γιγάντων με τη φαντασία και την καινοτομία που τη διαπνέει κατάφερε να συμπεριληφθεί ανάμεσα στους τέσσερις νικητές του ετήσιου βραβείο αρχιτεκτονικής του BSA Unbuilt, το οποίο αναγνωρίζει την καινοτομική σκέψη.


www.e-cook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου