Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Το ανέστησε η αγάπη.

Ο Τζέιμι δεν ειχε καμμία ελπίδα καθώς γεννήθηκε πρόωρα και ήταν ελλιποβαρής. Οταν η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά, η μητέρα του τον αγκάλιασε και τον κράτησε σφιχτά. Το βρέφος επέστρεψε στη ζωή.

Ένα θαύμα της ζωής αποκαλύπτει σήμερα η βρετανική εφημερίδα Daily Mail. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι μία μητέρα καταφέρνει να φέρει πίσω στη ζωή το νεογέννητο μωρό της, με τη δύναμη της τρυφερής και στοργικής αγκαλιάς της.

Οι γιατροί του νοσοκομείου, στο οποίο νοσηλεύονταν ο μικρός Jamie Ogg, δεν έδιναν καμία ελπίδα ζωής και σωτηρίας στο νεογνό, καθώς η γέννησή του ήταν πρόωρη –27 εβδομάδες - και ζύγιζε μόλις 2 κιλά.

Η δίδυμη μάλιστα αδερφούλα του Emily κατάφερε να επιζήσει, όμως για τον Jamie τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά. Οι γιατροί έδωσαν 20λεπτη μάχη, προκειμένου να κρατήσουν στη ζωή τον μικρό και να βοηθήσουν τεχνητά την αναπνοή του. Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα διαπιστώθηκε και κλινικά ο θάνατος του νεογέννητου.

Συγκλονισμένοι από την είδηση οι γονείς του Kate και David, πήραν αγκαλιά το πτώμα του μικρόσωμου μωρού για να το αποχαιρετήσουν.

Δύο ώρες κράτησε ο θρήνος, με τους γονείς να το αγκαλιάζουν, να του μιλούν και να του τραγουδούν νανουρίσματα. Σε εκείνο το χρονικό σημείο και ως εκ θαύματος, ο μικρός Jamie άρχισε να δείχνει τα πρώτα σημάδια μιας ζωής που θα τελείωνε γι εκείνον άδικα, ενώ στη συνέχεια, η μητέρα έδωσε στο μωρό να δοκιμάσει μητρικό γάλα από το στήθος με το δάχτυλό της. Και με αυτόν τον τρόπο, η αναπνοή του νεογνού επανήλθε κανονικά.

Σοκαρισμένη η Kate που κατάφερε να φέρει το παιδί της πίσω στη ζωή, με την αγκαλιά και τη στοργικότητα της, δήλωσε: «Φανταστείτε πόσο σημαντική είναι η σωματική επαφή με το μωρό, το άγγιγμα του Καγκουρό, όπως αλλιώς λέγεται. Είμαι τόσο συγκλονισμένη που δεν ξέρω τι να πιστέψω. Ευχαριστώ το Θεό».

ΠΗΓΗ: news247.gr

www.e-cook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου