Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Σοκ από μαζικούς βιασμούς.

Ένας τηλεπαρουσιαστής και ένας πρέσβης της UNESCO είναι μεταξύ των έξι προσώπων που καταδικάστηκαν στην Πορτογαλία, για μαζικούς βιασμούς ανήλικων αγοριών τη δεκαετία του '90 σε ορφανοτροφείο της Λισαβόνας. Σοκ στην κοινή γνώμη από τις αποκαλύψεις.

Τίτλοι τέλους μπήκαν στην υπόθεση βιασμού και κακοποίησης ανήλικων παιδιών σε ορφανοτροφείο στην Πορτογαλία, μια υπόθεση που συγκλόνισε την κοινή γνώμη στη Λισαβόνα τη δεκαετία του 1990.

Συγκεκριμένα, ένοχοι βρέθηκαν έξι άνδρες και μια γυναίκα που αντιμετώπισαν δεκάδες κατηγορίες για βιασμό συνολικά 32 ανήλικων παιδιών σε δημόσιο κέντρο φροντίδας.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο τηλεοπτικός παρουσιαστής Κάρλος Κρουζ και ο πρώην πρεσβευτής της UNESCO, Χόρχε Ρίτο.

Η δίκη διήρκησε έξι χρόνια και θεωρείται ως η πιο μακρά στην ιστορία της χώρας. Τουλάχιστον 800 μάρτυρες και ειδικοί κατέθεσαν, μεταξύ των οποίων και τα 32 παιδιά.

Τα παιδιά εξιστόρησαν πώς βιάζονταν από ενήλικες σε σκοτεινά κελάρια, αυτοκίνητα και απομονωμένα σπίτια. Τα θύματα είναι σήμερα από 16 ως 22 ετών και αναγνώρισαν τους δράστες μέσα στο δικαστήριο.

Ένα από τα θύματα, ο οποίος σήμερα είναι 20 ετών, υπέστη τόσο βάναυση κακοποίηση που σήμερα έχει ακράτεια.

Οι δικαστές επανεξετάζουν την πλήρη ετυμηγορία για καθεμία από τις εκατοντάδες των κατηγοριών, αλλά έχουν αποφανθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των σεξουαλικών καταγγελιών έχει ήδη αποδειχθεί.

Ο κύριος κατηγορούμενος Carlos Silvino, πρώην οδηγός της Casa Pia κρίθηκε ένοχος για κακοποίηση ανήλικων αγοριών σε εκατοντάδες περιπτώσεις. Επίσης κατηγορήθηκε ότι προσέφερε σε, άλλους -συμπεριλαμβανομένου και του παρουσιαστή- τα μικρά αγόρια έναντι υψηλής αμοιβής.

Συνολικά, ο 53χρονος ομολόγησε τις 639 κατηγορίες που συνδέονται με την εκμετάλλευση ανηλίκων, ενώ κατέθεσε και εναντίον των άλλων κατηγορουμένων.

Ο πρώην οδηγός και κηπουρός στην Κάζα Πια, Κάρλος Σιλβίνο, ο οποίος κατηγορήθηκε για περισσότερα από 600 εγκλήματα σεξουαλικής κακοποίησης και παρότρυνση σε πορνεία, καταδικάστηκε σε 18 χρόνια κάθειρξη.

Οι άλλοι κατηγορούμενοι, ανάμεσα στους οποίους ένας πολύ γνωστός πρώην παρουσιαστής της πορτογαλικής τηλεόρασης, ένας πρώην επικεφαλής της Κάζα Πία, ένας πρώην πρεσβευτής, ένας δικηγόρος και ένας γιατρός καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από 5 χρόνια και 9 μήνες έως 7 χρόνια.

Μόνο η ιδιοκτήτρια ενός σπιτιού στη νοτιοανατολική Πορτογαλία, όπου, σύμφωνα με τα θύματα, γίνονταν "όργια", αθωώθηκε.

Κατά την ανάγνωση των ποινών, τα θύματα έσφιγγαν μεταξύ τους τα χέρια και έκαναν το σήμα της νίκης.

ΠΗΓΗ: news247.gr

www.e-cook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου