Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Ένα μάτι για τον Ταγίπ

Ηλεκτρονικό σύστημα που βασίζεται σε κάμερες και αισθητήρες τοποθετημένους στο αυτοκίνητο ασφαλείας του Τούρκου πρωθυπουργού, βρίσκεται στο τελικό σχέδιο εγκατάστασης. Θα σκανάρει κτίρια, πρόσωπα και πινακίδες αυτοκινήτων.


Το σύστημα ασφαλείας για την προστασία του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, με την ονομασία «Ηλεκτρονικό Μάτι» άρχισε να χρησιμοποιείται καθώς, τοποθετήθηκε σε ένα από τα οχήματα της φρουράς του, ενώ, το προσεχές διάστημα, σχεδιάζεται να τοποθετηθεί και στα υπόλοιπα.

Το συγκεκριμένο σύστημα, έχει τη δυνατότητα λήψης πανοραμικών εικόνων και μπορεί να πραγματοποιεί έρευνα σε κτήρια, πρόσωπα και πινακίδες οχημάτων που βρίσκονται στη διαδρομή του Τούρκου πρωθυπουργού, ενώ, σε περίπτωση που εντοπιστεί κάτι ύποπτο, θα προειδοποιεί άμεσα τα άτομα της προσωπικής του ασφάλειας.

Το «Ηλεκτρονικό Μάτι», το οποίο κατασκευάστηκε από Αμερικανική εταιρεία και βρίσκεται στο τελικό στάδιο δοκιμών, λαμβάνει εικόνες από 6 κάμερες, τις οποίες μεταβιβάζει σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έχουν τοποθετηθεί εντός του οχήματος.

Το όχημα που προηγείται της πρωθυπουργικής αυτοκινητοπομπής, διαθέτει και σύστημα σάρωσης «GBT».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουρκική εταιρεία ξεκίνησε προεργασία για την κατασκευή παρόμοιου συστήματος.

Σε περίπτωση που η Διεύθυνση Ασφαλείας της Πρωθυπουργίας συνάψει συμφωνία με την Αμερικάνικη εταιρεία κατασκευής, τότε το σύστημα θα παραχθεί στην Τουρκία και θα καταστεί δυνατή η τοποθέτησή του αρχικά σε όλα τα οχήματα της πρωθυπουργικής ασφάλειας και στη συνέχεια σε οχήματα κορυφαίων προσωπικοτήτων του τουρκικού κράτους.


ΠΗΓΗ: news247.gr

www.e-cook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου